Hopp til hovedinnholdet

Behandling av spilleproblemer

Pengespillavhengighet er en diagnose. Det betyr at du har rett på behandling.

Behandling av pengespillavhengige har god effekt. Over 70 prosent av de som går i behandling går det bra med. Dersom du ønsker behandling, skal du ta kontakt med din fastlege. Fastlegen kan henvise deg videre til egnet behandlingsted.

Behandlingstilbud for spillavhengige i Norge er polikliniske. Det betyr samtaler i en til to timer per uke i 8-12 uker. Voksne blir normalt vist til rus- og avhengighetsklinikker. Det kan ofte være ventetid til du kommer i behandling.

De fleste behandlingstilbudene i dag er individuelle. Gruppetilbud krever et visst antall tilviste pasienter som ønsker gruppebehandling.

Finn et behandlingstilbud i ditt nærområde.

Behandling av dataspillproblemer

WHO har dataspillavhengighet som en diagnose, men foreløpig er det ikke en diagnose i Norge.

Ungdom under 18 år med dataspillproblem skal vanligvis få plass i barne- og ungdomspsykiatrien (BUP).  Helsesøster, familievernkontor og barnevernet kan også være gode samtalepartnere.

For dataspillere over 18 år som trenger behandling, vil dette oftest skje på samme steder som ved pengespillavhengighet eller ved et Distriktspsykiatrisk senter (DPS).

Finn et behandlingssted i ditt nærområde.

Behandling på nett

Fjernbasert spillbehandling er et behandlingstilbud via nett og telefon. Mange opplever at dette tilbudet gjør det lettere å søke hjelp. Når skamfølelse og ønsket om å skjule problemet har gjort det vanskelig å oppsøke hjelp på et tidligere tidspunkt kan dette være en god behandlingsform.

Tilbudet er gratis, og betyr at du som spilleavhengig får behandling gjennom elektronisk korrespondanse og telefonsamtaler med en terapeut og hver uke.

Her finner du mer informasjon om fjernbasert spillbehandling på nett.

Støttegrupper

Noen steder i landet finnes det støttegrupper for pårørende, der du kan møte andre i samme situasjon som deg selv og få råd og støtte. For mer informasjon ta direkte kontakt med organisasjonene.

Spillavhengighet-Norge er en frittstående interesseorganisasjon, som har nært samarbeid med ulike fagmiljøer innen feltet spilleavhengighet. Alle som har et problematisk forhold til spill, enten du er spiller eller pårørende, er velkommen til å ta kontakt. Dette gjelder både pengespill og dataspill.

Anonyme Gamblere Norge er en organisasjon som organiserer selvhjelpsgrupper for folk som har problemer med pengespill.

Har du selvmordstanker?

Gi noen sjansen til å hjelpe deg. Det er mulig å få hjelp. Vet du om noen du stoler på som du kan snakke med? Det kan være en venn, en i familien, en lege eller prest.  Ofte er vi mennesker litt redde for å bry hverandre med problemer, men de fleste blir glade for å kunne være til hjelp. Her kan du finne mer informasjon.

Døgnåpen hjelp på nett og telefon:

  • Ved akutt selvmordsfare: 113
  • Kirkens SOS: 22 40 00 40
  • Kors på halsen (Røde Kors): 80 83 32 21
  • Mental Helse: 116 123
Sist endra