Gå til innholdGå til toppen
Hold Control (PC) eller Cmd (Mac) -tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Behandling

Spilleavhengighet er en diagnose. Det betyr at du har rett til behandling – det slo Helsedepartementet fast i 2001. Behandling av pengespillavhengige har god effekt, og hvis du ønsker behandling, skal du ta kontakt med fastlegen din eller NAV.

Behandling over hele landet

Behandlingstilbudene er spredt over hele landet, og at det kan være ventetid. De fleste behandlingstilbud for spilleavhengige i Norge er polikliniske. Det betyr behandling i en til to timer per uke i 8-12 uker. Voksne blir normalt vist til psykiatrisk behandling eller til rusmiddel-institusjoner som tar imot slike pasienter.

Stadig flere fagfolk innen psykiatri og rusmiddelarbeid gir nå behandling til spilleavhengige. Ungdom under 18 år skal vanligvis få plass i barne- og ungdomspsykiatrien (BUP). De fleste behandlingstilbudene i dag er individuelle, gruppetilbud krever et vist antall tilviste pasienter som ønsker tilbud om gruppebehandling. Finn et behandlingstilbud nær deg.

Fjernbasert behandling

Det finnes også et fjernbasert behandlingstilbud, det vil si at all behandling foregår via Internett og telefon i ditt eget hjem. Les mer om det fjernbaserte behandlingstilbudet.

Ved å ringe Hjelpelinjen 800 800 40 får du vite mer om rettighetene dine som spilleavhengig.