Gå til innholdGå til toppen
Hold Control (PC) eller Cmd (Mac) -tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Økonomisk rådgivning

Spilleavhengige og familiene deres får ofte økonomiske problemer, men det er mulig å få råd og hjelp.

Holder fasaden

Mange spilleavhengige prøver å skjule gjelden sin, og er flinke til å holde fasaden til tross for at de sliter og har store bekymringer på grunn av økende gjeld og spilletrang. Til en viss grad er det mulig å bortforklare lån og gjeld fordi det er så vanlig i samfunnet vårt.

Trenger hjelp

Men spilleavhengighet kan utvikle seg til å bli svært alvorlig for spilleren slik at omgivelsene reagerer. Når familien finner ut hva som har skjedd, må du ofte få hjelp til å rydde opp i økonomien.

Det finnes flere måter for å få råd og assistanse til å håndtere spillegjeld, og det er viktig å ta tak i problemet før det blir for stort.

Du kan for eksempel ringe Hjelpelinjen 800 800 40. Her kan vi gi deg råd om ulike måter å løse gjeldsproblemer på. Det viktigste er at du ikkje skyver problemene foran deg. Jo før du får gjort noe med spillegjelden, jo bedre. Ved å holde fram med å prøve å ta igjen det tapte, vil du tape enda mer.

Hjelp fra NAV

Du kan også ta kontakt med NAV for å få hjelp til å rydde opp i vanskelige økonomiske situasjoner. Finn ut mer om hva NAV kan hjelpe deg med.

En tredje vei er å prøve å inngå avtaler om løsninger med eventuelle kreditorer.